Houten hekwerk

Houten hekwerk kunt u eenvoudig en veilig online bestellen bij De Zomereik. Wij zijn gespecialiseerd in diverse authentieke houten hekwerken, schapenhek en post en rail. Laat u overtuigen tijdens een bezoek aan onze showtuin in Middelaar (Noord-Limburg). Naast de standaard houten producten op de website kunnen wij ook maatwerk houten hekwerken produceren.

Klik op een van de afbeeldingen voor meer informatie en prijzen.

Heeft u een vraag? Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Houten Hekwerk
Schapenhek
Post & Rail

Bezorging van uw houten hekwerk, houten poorten en houten palen

Wij leveren in heel Nederland, bestellingen boven de € 600,00 leveren wij gratis bij u aan huis!


Schapenhek, Frans of Engels hekwerk?

Van het kastanje schapenhek bestaan twee varianten, de Franse en de Engelse uitvoering. Wij leveren uitsluitend het Franse schapenhek omdat wij de kwaliteit van dit hekwerk een stuk beter vinden.

Er zijn een paar belangrijke kwaliteitsverschillen. Door bodemgesteldheid en klimaat groeit het Franse kastanjehout veel regelmatiger dan het Engels kastanjehout. Hierdoor is het kastanjehout rechter, compacter van structuur en duurzamer dan het Engelse kastanjehout. Over het algemeen is Frans schapenhek een stuk strakker gewikkeld, waardoor het niet nodig is om de latjes met een nietje aan het draad vast te zetten. Dit wordt bij het Engelse hekwerk wel gedaan. De houtsortering en de afwerking van de latjes is bij de Franse uitvoering van een schapenhek een stuk beter. De latjes krijgen nog een extra behandeling waardoor de meeste splinters worden verwijderd. Bij het Engelse hekwerk wordt dit niet gedaan. Franse latjes zijn dus gladder, rechter en gelijkvormiger en worden beter gepunt. Dit is beter voor de waterafvoer van bovenaf, zodat er minder vocht in het hout trekt wat de duurzaamheid ten goede komt.

Ook een belangrijk verschil is de rollengte. Het Franse wordt geleverd in hele meters (meestal rollen van 5 of 10 meter). Het Engelse hekwerk wordt op rollen geleverd die ongeveer 10% korter zijn. Let hier op als u prijzen gaat vergelijken. Wilt u meer weten over schapenhek? Klik hier.


Post en Rail hekwerk

Post en Rail hekwerken vervaardigen wij zelf uit Frans kastanjehout van de tamme kastanje en wij kunnen dus ook maatwerk leveren. Bij grotere partijen maken wij graag een zeer scherpe offerte voor u!

De post is een in tweeën gezaagde ronde paal voorzien van sleuven waar men de rail simpelweg inschuift. Een hoek-post is vervaardigd uit een ronde kastanjehouten stam voorzien van rechthoekige gaten. De rail is er in twee uitvoeringen, te weten een ronde post en een gekloofde post. Beiden zijn 295 cm lang en passen in de kastanjehouten post. Post en rail is een klassiek voorbeeld van een door pen en gat verbonden hekwerk dat robuust is en een geweldig mooie landelijke uitstraling heeft. Er zijn verschillende varianten leverbaar. Zo kunt u kiezen voor de optie met twee railen boven elkaar maar ook drie railen boven elkaar is mogelijk. Verder zijn de kastanje houten railen uit te voeren in een ronde en een gekloofde versie. De bijbehorende posten zijn leverbaar in kastanje hout (duurzaamheidsklasse 2-3) en in robinia hout (duurzaamheidsklasse 1-2). Let bij uw bestelling op het aantal hoekposten, T-posten en eindposten.

Wij kunnen uw post en rail ook komen plaatsen en kunnen u hiervoor een vrijblijvende offerte doen toekomen. Wilt u meer weten over post en rail? Klik hier.


Houten poorten, tuinpoort, landhek en meer

Wij leveren en vervaardigen diverse modellen houten poorten, tuinpoorten en landhekken. Grotendeels zijn deze vervaardigt uit eikenhout, kastanjehout en douglas hout maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk.

Bij onze  houten poorten is zwaar verzinkt en verstelbaar hang- en sluitwerk evenals twee eiken poortpalen 15x15cm met diamantkop standaard bij de prijs inbegrepen. Wij kunnen maatwerk leveren en desgewenst ook andere houten poorten, tuinpoorten en landhekken. Wij kunnen de houten poort(en) ook bij u komen plaatsen. Wij maken hiervoor graag een vrijblijvende offerte voor u. Wilt u meer weten over houten poorten? Klik hier.


Houten palen

Houten palen van kastanjehout van de tamme kastanje (duurzaamheidsklasse 2-3) kunnen onbehandeld in de grond geplaatst worden zonder behandeling met schadelijke verduurzamingsmiddelen. Zij bevatten van nature looizuur waardoor zij een natuurlijk afweer hebben tegen houtrot. Hetzelfde geldt voor de houten palen van robinia / acacia  (duurzaamheidsklasse 1-2).

Alle ronde houten  palen zijn geschild en hebben hun natuurlijke vorm nog. Daardoor is het hout niet helemaal recht van vorm Het hout is afkomstig uit speciaal daarvoor bestemde productiebossen. Tegen de tijd dat de houten palen versleten zijn dan is er al weer een nieuwe generatie klaar voor de oogst. Binnen tien jaar is een gekapte boom weer op meerdere plaatsen uitgeschoten tot dikke loten.  De houtkap heeft dus geen nadelige gevolgen voor de natuur. Wij hebben een uitgebreid assortiment voor u waaronder een grote diversiteit in lengte en diameter. Heeft u een speciale maat nodig dan laat het ons weten. Wij kunnen deze bijna altijd leveren en ook nog vaak binnen een kort tijdsbestek.

Onze palen zijn aan de dikke kant gepunt en aan de dunne kant gemeten wat de duurzaamheid ten goede komt. De houten paal heeft in de grond namelijk meer te lijden dan het gedeelte daarboven. Veelal worden er in Nederland palen verkocht die zijn gemeten aan de dikste zijde met aan de dunste zijde de punt. Eenmaal geplaatst staat het dikke gedeelte dan boven de grond en het dunne gedeelte in de grond (model frietzak). Wilt u meer weten over houten palen? Klik hier.