Turbo kachel

Onze turbo houtkachels zijn echte werkpaarden zonder overbodige franje en gemakkelijk in het gebruik. Door een ingebouwde turbopijp wordt gereguleerde lucht direct naar de brandhaard geleidt. Hierdoor ontstaat een zuivere en hoge verbranding waardoor u profiteert van een hoog rendement met veel minder verbrandingsrestanten dan bij een reguliere houtkachel.

Klik op een van de afbeeldingen voor meer informatie en prijzen.

Heeft u een vraag? Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op.


Levering turbo kachel en toebehoren

Wij leveren een selectie aan turbo kachels van merken waarmee wij goede ervaringen hebben opgedaan in de loop van de jaren. Het zijn turbo kachels met een hoog prijs/kwaliteitsgehalte.

Turbo kachels en toebehoren bestelt u eenvoudig in de webshop van De Zomereik. Wilt u liever eerst eens komen kijken naar onze turbo kachels en toebehoren en heeft u behoefte aan een advies op maat? Dan nodigen wij u graag uit om tijdens onze openingsuren eens langs te komen in Middelaar (Noord–Limburg).

Wij leveren turbo kachels in Nederland en België. Bij bestellingen boven de € 500,00 leveren wij de turbo kachel gratis bij u aan huis.


Heeft u een vraag over een turbo kachel?

Vul dan het onderstaande formulier in. Wij streven er naar om u zo snel mogelijk een passende reactie te geven.

  Wij leveren stoere, robuuste kachels, eenvoudig in het gebruik. Turbokachels die langer en schoner branden door een turbomechanisme dat standaard in elke kachel is ingebouwd.

  Verschillen tussen PM turbo, Deom turbo.

  Zowel de Deom als de Deom Eco houtkachels zijn (met uitzondering van de nummer 1) voorzien van een gietijzeren binnenwand. De PM Turbo’s hebben zo’n wand niet. Deom voert zijn nummer 1 niet uit met deze wand en deze is bij alle overige modellen eigenlijk ook overbodig mits u geen dingen verbrandt waarmee u een kachel moedwillig kunt vernielen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan olie, kolen, lijm en buskruit.

  De deksels van de PM 1, 2, 3 en 4 zijn van plaatstaal. De PM 5 en de PM6 zijn exact hetzelfde als de Deom met uitzondering van de binnenwand. De werking van al onze turbo kachels zijn gelijk.

  Turbo kachel met hoog rendement

  Deze bijzondere houtkachels uit België en Frankrijk danken hun hoge rendement aan een speciaal luchttoevoer-systeem. Deze TURBO zorgt voor een intensieve en volledige verbranding. Groot voordeel is dat de condensatie en pek- en teervorming geminimaliseerd wordt. Deze houtkachels zijn echte gebruikskachels, gemaakt om zo goed mogelijk te verwarmen.

  Regelbare warmte

  De warmte is regelbaar door twee kleppen op de bovenplaat. De eerste klep bedient de aanzuigbuis (Turbo) en regelt de verbranding. In de open stand is er een maximale luchttoevoer en intensieve verbranding. In de gesloten stand is er geen luchttoevoer, waardoor de kachel zacht en continu brandt. U kunt tussen deze twee standen variëren. De tweede klep dient voor de luchttoevoer bij het aansteken van de kachel. Na een paar minuten kan deze klep dicht.

  Werking Turbo houtkachel vergeleken met normale houtkachel

  In een gewone brandende houtkachel brandt al het hout tegelijk op en blijft er een aanzienlijke hoeveelheid verbrandingsafval achter. In een Turbokachel wordt er zuurstof door de Turbobuis omlaag gezogen en vindt er onderin de kachel een optimale verbranding plaats, die niet alleen zeer weinig restafval achterlaat, maar ook een veel hoger rendement oplevert.

  Het hogerop gelegen hout zakt langzaam naar beneden en eenmaal daar aangekomen, wordt het nagenoeg volledig verbrandt. U hoeft dus minder vaak hout bij te vullen en zelden uw kachel te reinigen. De Turbokachels zijn zeer eenvoudig te bedienen d.m.v. 2 kleppen. U kunt met een kleiner model Turbokachel een veel grotere ruimte verwarmen dan met een klassieke houtkachel. Vaak schelen ze de helft in omvang met een gewone houtkachel, maar leveren dezelfde warmteprestatie. Ook als u kijkt naar warmteopbrengst en prijs bent u met een Turbokachel veel voordeliger uit. Turbokachels zijn er in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Op elke kachel zit standaard twee jaar fabrieksgarantie.

  Voordelen Turbo houtkachel

  • Er mag gestookt worden met alle soorten hout, karton, papier enz.
  • Er kan ook met briketten gestookt worden.
  • Nagenoeg volledige verbranding.
  • Groot calorisch vermogen.
  • Kachel van klein formaat met een hoog verwarmingsvermogen.
  • Regelbaar en economisch verbruik.
  • Kan continu doorbranden.
  • Gemakkelijk te vullen aan de bovenkant, van kleine en grotere houtblokken tot complete pallets.
  • Geen enkel gevaar van gasophoping.
  • Eenvoudig en zuiver van lijn.

  Ecolijn Deom Turbo Kachels

  De Ecolijn van de Deom Turbo kachels zijn volledig in plaatstaal uitgevoerd, maar leveren dezelfde prestatie als de normale Deom uitvoering.
  De turbo kachels zijn hoge rendementskachels die door hun speciale en schone manier van verbranden erg aantrekkelijk zijn voor zowel de particulier als het bedrijfsleven. Ze worden veel in Frankrijk gebruikt in gebieden waar men niet op gas kan stoken, maar ook in Nederland begint men de grote voordelen van deze houtkachels te ontdekken. In het bedrijfsleven kan men deze kachels goed gebruiken om met pallethout of resthout de bedrijfsruimte te verwarmen. Zo bespaart men dubbel.