Handgemaakte (pluk)ladders uit overgrootmoeders tijd. Deze zijn voorzien van een stevige pen en gat verbinding en zijn natuurlijk gevormd.

Ladders zoals ze ooit gemaakt werden in ver vervlogen tijden.  Oorspronkelijk werden ze gebruikt door (olijven)plukkers in Portugal. Met behulp van een zaag een boor en een haalmes konden deze ladders met de nodige inspanning worden vervaardigd. De lange exemplaren moest men ondersteunen door ze op zoveel mogelijk plaatsen tegen de takken aan te laten steunen. Ze getuigen van veel creativiteit, vakmanschap en geduld.

In onze gehaaste cultuur ademen ze een sfeer van vervlogen tijden, een tijdscapsule van rust en vakmanschap. Men kan ze simpelweg een mooi plekje in de tuin of in huis geven, verticaal of horizontaal ophangen tegen een wand, ophangen onder een overkapping of plafond (en er desgewenst dingen aanhangen) of schuin tegen de badkamermuur zetten en er handdoeken over hangen. Onze ladders zijn ook echt te gebruiken maar zijn niet voorzien van een keurmerk (net als vroeger)

Plukladders worden door ons op ambachtelijke wijze vervaardigd uit rondhout. Ze zijn te gebruiken als ladder maar ook als decoratie voor in of buitens huis. Let op: Deze ladders zijn weliswaar stevig maar niet voorzien van een keurmerk en wij kunnen dan ook geen veiligheid garanderen.